Heldag i Venedig


Sista dagen i Italien. Heldag i Venedig. Staden är inte stor men jag kan säga att den är mycket. Nya gator och gränder varje minut. Vad finns där runt hörnet, över bron, på andra sidan?

Vi gick några bakgator till Marcusplatsen. Lördag morgon. Torn och museer, duvor och människor. Det är förbjudet att mata duvorna men folk gör det ändå. Köer för att se utsikten från där uppe. Inte så farligt dock. Kanske för att klockan är kring nio.


Sen bara går vi runt. Till ett museum där det finns en ritning av Leonardo da Vinci. Den är dock inte en del av utställningen. För mig kvittar det, men en stor besvikelse för han jag reser med. Vi går runt på museet ändå. En stor utställning av en holländsk konstnär jag känner igen. Samt de italienska mästarna.


Vi åker gondol fast inte en sådan där man romantiskt sitter på någon färgad kudde medan det sjöngs o sole mio bakom ens rygg. Snarare en traghetto, lika mycket gondol som turistgondolerna eller kanske ännu mer. De tar en över kanalen där det är långt till en bro och kostar ett par euro för besökande.


Dagen avslutad med besök på Lido. Den kända filmfestivalen hålls här men nu är det strandliv som gäller. Några eftermiddagstimmar i solen innan några tapas och en spritz med campari. Båt i solnedgång på väg tillbaka till själva Venedig. En vecka i Italien är snart slut.

Kategorier:Blogg/Dagbok, ItalienEtiketter:, ,

1 kommentar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d