Från Rom till Florens


Peterskyrkan kl 07:00. Det är mindre folk då, dock inte tomt. Folk vaknar tidigt för be och ännu tidigare för att turista.


Efteråt frukost på sängen i hotellet där frukost bara serverad mellan 08:00 och 09:00 och det i rummen eftersom där inte finns en frukostsal.

Checkout. Mot kyrkorna. Rom blir ju lätt synonymt med kyrkor. Sankt Clement-basilikan för min del. Mosaikerna där ville jag se men renoveringen pågår till 31 januari 2018. Kryptan där är också unik. Basilikan byggdes nämligen ovanpå en annan kyrka som byggdes ovanpå ett ännu äldre hus. Eller var det tempel? 


Buss mot Florens. Dryga tre timmar. I Florens är det 40 grader. Vinderna känns som i Dubai eller Qatar. Hur kan det här vara Europa?

Checkin på hotell. Direkt till Uffizi. Två timmar i kö för ett av världens, ska jag säga bästa konstmuseer? Det beror nog på vilken konst man gillar. Det blir lätt mycket av det samma. Och det är varmt. Mycket varmt! Känner ni igen tavlan på fotot? För italienska mästare är det hit man ska gå. Rom kan slänga sig i väggen. Eller?


Middag. Det smakar bättre än det ser ut. Luriga servitörer däremot. Jag kommer nog inte gå hit igen. Nu lämnar jag i och för sig Florens imorgon. Men ändå.

Promenad till hotellet. Dusch. En lång natts sömn…

Kategorier:Blogg/Dagbok, ItalienEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d