Goda Italientips, någon?


Jag söker Italientips. Hotellen är bokade. Kanske inte världens mest spännande eller lyxiga boenden med en budget på 100€ pr natt, men rutan på att göra-listan är ikryssad . Gratis avbokning upp till någon dag innan avresa dock. Jag brukar göra det så, ifall det skulle dyka upp något bättre. Något bättre känner kanske du? Nätter i Rom, Florens, San Marino, Ravenna och Venedig. Snart är det dags.

Flygbiljetterna är klara sedan ett bra tag. Det är ju gärna dem man börjar med. I alla fall jag. Hitta lämpliga datum till ett lämpligt pris. Ankomstort, avreseort – först tänkte jag att både skulle bli Rom. Att jag bara skulle göra lite utflykter därifrån. Sen ville mitt resefölje göra annorlunda, och annorlunda det blev. På söndag åker vi till Rom. Vi har en vecka i Italien och returbiljetten går från Venedig.

För några dagar skrev jag om bokningströtthet. Alla lokala buss- och tågbiljetter är nu bokade, förutom lite lokaltransport på östkusten. Där blir Rimini vår hub för att åka mellan San Marino och Ravenna.

På ett A4-papper har jag skrivit upp alla datum för Italien. Även vilken stad vi befinner oss i eller vilka vi åker emellan, samt hur vi åker. Här finns namn och adress på boenden och ganska mycket tomt utrymme. Här är det plats för sevärdheter, restauranger, aktiviteter och annars allt som kan vara viktigt, från fotoutställningar till glassbarer. För vem vill inte på glassbar i Italien?

Har du skrivit om Rom? Eller Florens, San Marino, Ravenna eller Italien? Kommentera gärna med dina länkar. Och om du inte har skrivit, men känner till den där oemotståndliga glassbaren på den smått bortglömda sidogatan i Florens, så är jag oerhört tacksam för tipset. Jag vill veta dina erfarenheter av Italien. Dina Italientips.

 

Kategorier:ItalienEtiketter:, , , ,

2 kommentarer

  1. Såg fel på kartan; menar Dorsoduro och inte Giudecca. Besökte ifs inte Giudecca.

  2. Håller på att skriva om Venedig, men blir inte klar innan ni åker. Trevligaste områden där är absolut Santa Croce, Guidecca och Castello, det var inte så många andra turister där. Området kring Rialtobron var där flest turister fanns då vi var där.

    Har skrivit ganska mycket om Florens på bloggen.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: