Strategier mot (boknings-) trötthet


I söndags skrev jag en krönika om det att halka efter. Att inte hinna med det en borde. Det är allmänna känslor som kan ge dåligt samvete, både ovanför andra, men inte minst ovanför en själv. Det kan gälla det mesta i livet, men här gäller det resor.

Krönikan har lett till debatt. Resebloggaren Inger Hansson skrev efter mitt inlägg om bokningströtthet. Visst får vi klaga lite, både Inger och jag. Det är ju trots allt ingen som tycker direkt synd om oss. Inte om mig i alla fall. Här sitter vi och orkar inte boka nästa tågresa i Italien. Ja du, vi har det bra gott egentligen!

Så hur botar man då sin trötthet? Jag har ett förslag. Kanske genom att även se planeringen av sina privata resor som ett jobb? Eller är det bara en omskrivning av “skärp dig!”?

Har du möjlighet, det vill säga orkar du att skärpa dig, så är ju det bra. Ta sig i nackskinnet och säga till sig själv att nu gör jag det här. Har du inte den möjligheten är situationen förstås en annan. Då kan någon annan ta över. Det är ju bland annat därför att resebyråer finns.

Dessa kostar förstås, precis som alla andra tjänster. Men om du ser planeringen av din resa som ett jobb, då kan du säga till dig själv att du är din egen resebyrå. Du kan även ge dig själv lön för jobbet. Köpa något fint efteråt eftersom du faktiskt har varit så duktig och gjort allt du skulle!

Nu ska jag beställa dessa italienska tågbiljetter. Jag kollar igen alla rumsbeställningar, söker efter utflykter och aktiviteter och restauranger som inte bara serverar turistmenyer. Min sämsta pasta har jag för övrigt ätit i Rom så det gäller även att planera sina måltider. En styck upphackat konservmussla som strössel på en tallrik spaghetti. Pastan var annars inte al dente utan al gröt. Det får inte hända igen.

Med andra ord botar jag min trötthet genom den gamla klassikern piskan (hotet om konservmussla på spaghettimos) och moroten (kanske köpa något fint till mig själv efteråt). Eller kanske det helt enkelt blir roligare om jag ger lite f**. Behöver allting vara så perfekt? Även jag överlever lite mosig spaghetti.

 

 

Kategorier:Blogg/Dagbok, Krönikor, Reseplanering, Uncategorized

7 kommentarer

 1. Bra där! Fast en strategi är ju att unna sig att vara lite oförberedd också. Det var vi i Albanien och det gick så bra så. Nästan lite skönt.
  Angående resturanger så tycker jag att lagom förberedd är bäst. För spontant är inte så tokigt det heller. (har ett inlägg om just det på listan över sånna jag ska skriva i höst när det lugnat ner sig lite)

 2. Själv åt jag min sämsta pizza i Rom! Hahaha, bättre kan vi! 🙂

 3. Ja, jag ska skärpa mig. En av punkterna är avklarade. Jag har nu klimatkompenserat mina flygresor i sommar och i höst. Kvar att ta tag i är transporter på Sardinien och att boka skidresa.

  Research på restauranger gör jag bara ibland. Brukar då använda TripAdvisor men har upptäckt att på välbesökta orter är det ofta fullt på ställena med bäst betyg. Hur gör du? Bokar bord eller väljer du att gå till restauranger lite längre ner på listan?

  Annan fråga. Är bilden från Buzios?

  • Jag har också lyckats få några punkter avklarade. Det var ju bara att skriva upp dem på en listan och göra dem, en för en. Dock har jag fortfarande några smågrejer kvar, hoppas jag hinner imorgon.

   TripAdvisor använder jag för att få översikt. Sen kan ju ibland en McDonalds anses vara stans bästa ställe och då blir det ju inte så trovärdigt. Dessutom skriver ju folk ofta bara att det var jättegott eller fantastiskt och det säger mig ju inget eftersom jag inte känner deras referensramar.

   Det borde bli ett helt blogginlägg, kanske en söndagskrönika. Om det att välja restaurang. Båda gångerna jag på senare år varit i Grekland har jag t ex bokat lägenhet med kök. Då slipper jag restaurangeländet.

   Och illustrationsbilden är från Paraty i Brasilien.

   • Åh! Så likt Buzios, men det är ju i samma trakter… Restaurang väljer vi oftast på gehör. Ibland har någon av oss kollat upp i förväg. Då oftast via TripAdvisor. Eget kök är bra ibland som omväxling (och för att hålla nere kostnaderna) men vi gillar att gå ut och äta…

    På min lista återstår i princip lika många punkter som i morse. Har jobbat idag. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: