Objektivtest i Tallinn – Fujifilm 16mm F1.4R WR


tallinn-estland-arkitektur-29

Alexander Nevskij-katedralen i Tallinn, sett från Kiek in de Kök. Foto: Johnny Friskilä

Tallinn – enkelt, billigt, nära och bra. En perfekt stad för att testa ut mitt senaste inköp när det gäller objektiv – Fujifilm 16mm F1.4R WR.

tallinn-estland-arkitektur-32Inga av dessa foton har redigerats. Inga filter, inga beskärningar, inga ändringar i kontrast, exponering eller något som helst, utan helt som min Fujifilm X-T10 och mitt 16mm vidvinkelobjektiv ville ha det. Heller inget stativ eller tripod under eftermiddagsljuset.

Jag skulle dock vilja göra samma Tallinnrunda med mitt 35mm objektiv. Från hamnen till Kadriorgs slott, vidare till den stora marknaden Keskturg. Därifrån till gamla stan och Domberget och sen ner till Balti jaam, marknaden vid tågstationen. Slutligen ett besök i Kiek in de Kök och därifrån tillbaka till båten.

Inte riktigt som min klassiska runda i Tallinn brukar vara, men det är skönt med variation. Både när det gäller stadsvandringar och när det gäller objektiv.

Kategorier:EstlandEtiketter:, , , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: