En resa jag vill göra – fotofestival i Lagos


Egentligen vill jag bara kasta mig på planet – en biljett till Lagos, tack! Jag läser nämligen på BBC att i Nigerias största stad pågår just nu en fotofestival.

LagosPhotos – en månad med workshops, utställningar – en bild eller snarare många bilder av Afrikas ännu flera ansikten. Lokala och internationellt kända afrikanska fotografer gestaltar hela sitt kontinent, och jag önskar att jag var där, för att lära om foton, för att lära om Afrika.

Själv har jag än så länge bara varit i norr – Egypten, Tunisien, Algeriet och Marocko. Visst, sällan har jag haft det så trevligt som i Algeriet, sällan har en ett land gett mig så många motiv och ännu var jag inte överallt. Jag kan bara föreställa mig vad som finns mer att se om jag fortsätter söderut.

Jag funderade en gång på att resa till Lagos, hälsa på en bekant där, för att sen fortsätta västerut. Togo, Benin, Ghana – människor, natur, historia. Dock vill jag nog börja med Afrika light. Kanske resa med Intrepid eller något liknande företag som kör Senegal till Ghana, och sen fortsätta på egen hand? Någon som läser detta har kanske erfarenheter att dela med sig av?

Dock blir det inget plan i år. Festivalen är redan i gång och pågår till 22 november. Men det finns ju alltid nästa år. Kanske då blir det äntligen en biljett till Lagos!

 

 

Kategorier:UncategorizedEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d