Bilder från Armenien, 2016


Ibland kan jag tänka att några dagar i ett land är lite. 5 dagar i Armenien, vad är egentligen det? Men sen ser jag på fotona. Alla bilder jag tagit, och då tänker jag – oj, vad mycket! Hur varierat ett land kan vara. Fabriker, Jesusgestalter och surfplattor med kameror… Grillad stör från lokala odlingar och bär jag inte kan namnet på. Höga bergspass med bondens egen marknad…, på riktigt!

Sen är det antika mattor, ornamentala och figurala motiv. En loppmarknad med porslinsfigurer, allt från OS-maskotar till Stalin. Även dem ikoner från en gången tid, liksom freskerna i kyrkan, det vill säga de få kyrkor i Armenien som faktiskt har fresker.

Korsstenar är typiskt för Armenien. Jag känner Ruben som lärt sig konsten. Han är självlärd och försörjer sig nu på konsten. Förra året köpte jag en sten av honom. I år fick vi själva prova att hugga i sten. Sandsten – 33 miljoner år.

Konjak – eller brandy som man kanske ska säga. Armenien är känd för det. Vi testar olika årgångar. Får en introduktion i hur den produceras. Besöker en grottstad, Khndzoresk. Bara namnet för rättstavningsprogrammet att lysa rött.

Men nu är det sista dagen här. Jag går igenom mina foton. Skapar en liten bildkavalkad. Imorgon går bussen till Iran.

Kategorier:ArmenienEtiketter:, ,

1 kommentar

  1. Härlig samling bilder! Önskar fortsatt fin resa! Följer 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d