Leenden i Uzbekistan


Uzbekistan, ja hela Centralasien gör dig helt enkelt glad. Alla leenden, alla skratt, alla vänliga ansikten som önskar dig välkommen. Människor som gärna vill prata med dig även om ni inte har samma språk.

Om du går runt i Khiva, Bukhara, eller åker till orter lite utanför turiststråken, som Urgut eller Shakhrisabz, så ser du det. Vänliga ansikten överallt, så länge man själv inte försöker göra sig osynlig eller ovänlig. Och även då – att gå runt i sin egen lilla värld kan vara svårt i Centralasien. Plötsligt kommer någon upp till dig på gatan och vill ta en selfie.

För ja, även i turiststråken finns det inte så många turister. Resandet i Uzbekistan är hårt reglerat. Och just därför, när det inte finns så många turister, så blir du som turist och resenär själv en attraktion. En attraktion för vänliga och nyfikna ortsbor som gärna vill med på bild och som gärna också vill ha en bild på dig!

Foto: Johnny Friskilä

Foto: Johnny Friskilä

Hon är 83 år och kommer ursprungligen från Moskva. Många barnbarn har det blivit, berättar Maria.

Foto: Johnny Friskilä

Foto: Johnny Friskilä

Från ett fönster på en bottenvåning i Samarkand.

Foto: Johnny Friskilä

Foto: Johnny Friskilä

I staden Khiva är broderiet en tradition.

Foto: Johnny Friskilä

Foto: Johnny Friskilä

Flickor säljer tvättmedel och godis i Shakhrisabz, Timur Lenks födelseort.

Foto: Johnny Friskilä

Foto: Johnny Friskilä

Korn, vete och torkade bönor på utomhusmarknaden i Samarkand.

Kategorier:UzbekistanEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d