Inställd flyg, taxiförhandling och utsikt


God morgon från Tbilisi. Inte för att morgonen är särskilt god egentligen, jag har inte sovit en sekund. Men mitt rum, terrassen som jag delar med grannen och utsikten, det är saker som gör det lilla humöret jag har gott. Så gott som det kan vara när man inte fått en blund och egentligen bara vill lägga sig igen. Fast om en timme börjar dagen. Dagens utflykt. Och snart ska jag möta guiden.

Men gårdagen då? Jodå, jag kom till Arlanda i god tid som jag brukar. Röda bokstäver på tavlan. Inställd flyg.

Jag letar efter Air Baltics kontor. Jag dubbelkollar på nätet. Definitivt inställd, och nej, jag medger att jag är en sådan som beger sig till flygplatsen utan att kolla flightstatus först.

Resan jag ska leda arrangeras av Albatros. Min grupp ska resa från Oslo. De är alltså inte inställda, till skillnad från mig. Jag ringer Albatros nödnummer. Och vipps, några minuter senare har jag en biljett med LOT till Tbilisi via Wasrszawa. Det går snabbt när det gäller…

LOT är helt okej. Jag får mina Eurobonuspoäng. Inget märkvärdigt. En färsk macka på flygplatsen i Warszawa. Sen sitter jag på planet till Tbilisi. Ankommer klockan fyra om morgonen, istället för tre som annars med AirBaltic.

Utanför terminalbyggnaden. Betalar 60 lari för taxi till stan, prutat ner från 100, där jag började på 50 efter först att ha sagt att det kostade 35 för något år sedan. En lari är btw drygt 3 kronor. Hela läxan och spelet som jag hatar framför något, särskilt mitt i natten och man är trött och inte särskilt vänlig. Det är dessutom äldre män som har taxi skriven på skjortan som kommer med de första hutlösa buden. Kanske synd att jag viftade bort killen som kom till mig allra först, när jag stod vid bankomaten. Taxi vid flygplatsen i Tbilisi, jaja, man får i alla fall veta innan vad det kostar och det är mer än man får i Sverige vad jag vet…

En timme från flyg till säng. Inte dåligt. Kollar in utsikten från mitt rum. Inte dåligt den heller.

Nu har jag druckit kaffe. Ätit en liten frukost. Dags att möta guiden…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: