Hej och hejdå Narvik


Det gick så snabbt. 48 timmar i min hemstad. Eller nja, jag växte upp här. Hemma är numera Stockholm.

När jag bor i Stockholm är det ändå enkelt att ta sig hit. Bara hoppa på tåget på Stockholm Central. 18 timmar senare framme. Eller förhoppningsvis 20. Då refunderar SJ halva biljettprisen. Det blir en okej timlön.

Nu rullar tåget. Prick på minuten. Några malmvagnar passerade precis och jag tog en bild av dem.

Månen där uppe. Den blå himlen. Förbi kapellet. Kyrkogårdens nersnöade gravstenar där släktingar ligger. Utsikt över fjorden, bergen, små gula prickar som är hus. Rullar sakta mot gränsen. Måste publicera innan täckningen försvinner.

Sen var det Narvik. Lite tidigare på dagen. Utsikten från hotellet. Solen på fjälltopparna. Inte i stan. Inte ännu. Inte i januari.

Nu börjar ljusna någon gång vid nio. Sen efter tre börjar det mörkna. Den blå timmen har vi halva dagen här uppe nu. Aldrig riktigt ljust.

Har tagit avsked. Begravning. Druckit kaffe.

Handlar fiskbullar och lefse. Nordnorskt kaffebröd.

Tåget rullar på. Genom frusna landskap. Förblåsta. Den här bilden tog jag på vägen upp. Nu är jag på väg ner. Just det, måste publicera medan jag fortfarande har täckning.

Kategorier:Blogg/Dagbok, NorgeEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d