Färdledarträff, resebloggarträff och mingel


Måndag 1 oktober: Veckan och månaden börjar med körlektion. Solen skiner och jag lär mig hur man kör i motljus. Det får gå saktare gå. Det är trots att viktigt att se vart man kör.

När jag kommer hem blir det kaffe. En macka med rökt makrill. En god frukost helt enkelt. Sen städar jag. Ibland tycker jag inte jag gör annat än att städa. Fattar inte hur folk som åker till jobbet, sen jobbar heltid, sen åker hem, hur hinner de? Hur orkar de?

Jag får tillskickat program för Montenegro. Om två veckor är jag där. Bäst att börja förbereda sig.

Tirsdag 2 oktober: Förmiddagen hemma. Jag har tillräckligt med pappersarbete framför mig. Skickar in en översättning jag gjort. Kollar SVT Play. Har en rätt så lugn dag. Det behövs ibland.

På eftermiddagen möter jag Katarina från Äntligen Vilse och Sofia från Fantasiresor. Vi tar en afterwork tillsammans, pratar om våra senaste utflykter till Italien, Grönland och Uzbekistan. Sen pratar vi förstås om själva bloggandet. Om det att skriva, det att nå ut, det att ha rätt struktur. Att skriva är kul. Att bygga strukturer mindre roligt.

Onsdag 3 oktober: Klockan 08:00 har jag körlektion. Senare pluggar jag teori. Om en vecka är teoriprovet. Undrar hur det kommer gå.

Skickar in rapporten från Uzbekistanresa till Albatros. Rapporter är inte svårt att skriva, men det tar sin lilla tid. Feedback gällande vad som är bra och vad som kan göras bättre. Tankar, tips och idéer till andra reseledare.

På kvällen är jag hemma. Försöker organisera gamla kvitton för att sen anteckna utgifterna. Själva kvittona kan jag slänga efteråt, om jag inte behöver dem för redovisning i mitt företag.

Torsdag 4 oktober: Jag skriver färdig ekonomirapporten från min senaste Uzbekistanresa. Resor har gärna lite efterarbete. Är man strukturerad, och jag klarar mig nog hyfsat okej där, går rapportskrivandet lätt. Det måste ändå göras. Det gäller att ha koll på alla anteckningar. Kvitton får man ju inte så många av i just Uzbekistan.

Senare åker jag in till stan. Det är det finska företaget Wowanders som bjuder på lite mingel. De har en app som funkar som en resedagbok. Eller kanske snarare recensionsverktyg. På nästa resa får jag försöka se om verktyget kan vara vettigt för mig som resebloggare eller inte. Det var oavsett trevligt att möta företagets grundare. Trevligt att prata med andra resebloggare. Trevligt med ett glas vin och lite fingermat.

Fredag 5 oktober: På eftermiddagen åker jag in till stan. Jag ska träffa Chris, min kompis från London som är i Stockholm över helgen. Han brukar hälsa på en gång om året ungefär. Vi möttes för 15 år sedan när vi båda precis flyttat till Sverige för att plugga. Jag stannade kvar. Chris flyttade tillbaka.

När han nu hälsar på är vi därför ett gäng vänner som möts. Vi tar en öl i en hotellbar innan vi fortsätter till en restaurang. Det är tydligen inte lätt att få bord. Vissa restauranger är oerhört populära. Det går med andra ord bra för Sverige och människorna här. Det blir indiskt.

Lördag 6 oktober: En fika i på Stadsbiblioteket med Chris. Jag lånade dessutom några böcker som handlar om Montenegro och forna Jugoslavien. Om en vecka åker jag ju dit och det gäller att förbereda sig.

Sen färdledarmöte hos Världens Resor. Det är trots allt femte sesongen jag jobbar för dem. Vi pratade om resor och hållbarhet, om färdledarens olika problem som kan dyka upp. Det bjöds på middag med vin och spännande samtal. Det är sällan vi som reseledare möter våra kollegor. Därför uppskattar jag sådana träffar.

Söndag 7 oktober: Promenerar med Chris i Gamla Stan. Tar färgan över till Djurgården. Vidare spårvagn till T-Centralen. På hållplatsen möter vi Helena och Peter från resebloggen Freedom Travel. De leker turister i Stockholm idag, och det påminner mig om att livet som resebloggare kan vara rätt så trevligt.

Chris och jag fortsätter till Hötorget och loppisen där. När jag flyttade till Stockholm gick jag dit nästan varje söndag. Nu blir det kanske en eller två gånger om året. Bokpriserna är dock de samma som förut. Gärna 10 kronor per bok, eller tre böcker för en tjugolapp. Det blev sex böcker på mig. Det blev bland annat en om makramé, en om orientaliska mattor och en om hotellens historia. Nu gäller det bara att städa plats i bokhyllorna.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

2 kommentarer

  1. Kul att ses Johnny … flera gånger dessutom 🙂 Gillar dina bilder från eventet! 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: