Höstens jobbresor – kombinerat med privata


Höstens schema som färdledare börjar bli klart. Nu vet jag vad jag ska göra fram till slutet på november. Samtidigt inser jag att jag har inte en enda privatresa inplanerat. Den tid jag har ledigt hemma vill jag nämligen vara hemma. Eller nja, nog för att jag har tillräckligt att göra när jag är i Sverige, som till exempel att ta körkort. Några privata reseupplevelser ska jag väl ändå lyckas få under hösten. Så här ser programmet ut.

Mellan 2 och 9 september leder jag Untamed Borders resa i ryska Kaukasus. Samma resa gjorde jag i maj och jag skrev en del om Ossetien, Tjetjenien och Dagestan då. En dryg vecka innan höstens resa börjar flyger jag till Batumi, den största kuststaden i Georgien. Där har jag inte varit sedan 2008 och det börjar bli dags med ett återseende. Sen, om jag får inresetillstånd, kommer jag bege mig till Abkhazien, en utbrytarrepublik från Georgien med vacker kustlinje. Här har jag aldrig varit förut, och tanken är att spendera kanske fyra dagar här innan jag beger mig till Tbilisi, och därifrån upp georgiska militärvägen till ryska gränsen och Vladikavkaz där resan jag ska leda börjar. Det låter som ett lagom äventyr tycker jag.

Russian Caucasus Untamed Borders-6631

I september blir det återbesök i Dargavz och de dödas by.

När ryska Kaukasusresan avslutas har jag sen tre dagar kvar i Dagestan. Kanske spenderar jag dem på en strandresort vid Kaspiska havet. Kanske åker jag upp i bergen. Så långt har jag ännu inte tänkt.

Efter fyra dagar hemma i mitten på september är det dags för nästa resa. Det är Albatros norska rundresa i Uzbekistan. Den har jag också gjort förut, och jag känner landet väl. Har tappat lite räkningen för hur många gånger jag besökt detta sidenvägsland i Centralasien. Nu ska jag tillbaka, bland moskéer och minareter och blå kupoler. Den här gången stannar jag inte längre än gruppen. Visst, det finns saker jag ännu inte har gjort i Uzbekistan, men dem får vänta. Nu ska jag hem och ta körkort.

Uzbekistan_Samarkand_6

Uzbekiska leende och klädsel. Det blir återseenden i september.

Tre veckor hemma alltså, sista veckan i september och de två första i oktober. Den 12 oktober har jag uppkörning. Sen flyger jag till Dubrovnik. Jag ska nämligen på studieresa till Montenegro. Senare i oktober kör nämligen Albatros i gång en ny resa till Montenegro. Jag kommer leda den, men först studieresan. Det är ju ett tag sedan jag besökte Montenegro.

Montenegro-vistelsen kommer dessutom ge mig en ledig dag i Dubrovnik innan och tre lediga dagar efter studieresan. Dagen innan kommer jag utforska den gamla kroatiska staden Dubrovnik som jag både hört gott och dåligt om. De tre dagarna efter studieresan och innan jag ska leda själva rundresan åker jag troligtvis till Tirana. Albanien är ju nära. Landet har jag inte besökt sedan 1994, och Tirana har jag aldrig sett. Det är kanske dags nu?

Childring playing in the sea Negombo Sri Lanka

Solnedgång och bad på Sri Lanka. Blir det sista resan i år?

Den 1 november kommer jag hem, och då har jag inte många dagar hemma innan jag sätter kursen mot Sri Lanka. Där ska jag leda en skräddarsydd företagsresa och programmet ligger därför inte ute på nätet. Det jag tänker är att jag åker till Sri Lanka några dagar innan gruppen kommer. Då hinner jag med att acklimatisera mig, ta det lugnt, läsa lite, samt kanske utforska en del av landet som jag ännu inte varit i. Hem till Sverige kommer jag den 22 november. Några planer för december har jag ännu inte. Kanske är det då jag ska ta den där privatresan?

Kategorier:Blogg/Dagbok, UncategorizedEtiketter:, ,

2 kommentarer

  1. Vilken höst! Det är fascinerande att läsa om dina östliga resor. inser hur svårt det är att relatera till det du skriver när jag inte vet vart städerna ligger eller att de ens existerade.

    • Ja det är väl lite av problemet med min blogg kanske, att om självaste du kan tycka det är svårt att relatera till mina destinationer, hur ointressant blir det då inte för den gemena läsare?

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: