Eid milad un nabi


Folkfest i Lahore. Människor dansar, är glada, hälsar på varandra, bjuder främmande på mat. Det är nämligen födelsedag och inte är det vem som helst som fyller år heller. Födelsedagsbarnet är profeten Muhammed.


Barnen, med hjälp av de vuxna förstås bygger modeller och landskap av sina leksaker och av frigolit. De tävlar om vem som har gjort det vackraste. Människor fotograferar, imponerar och låter sig imponeras.


Lika mycket kvinnor som män i gatorna. Fast som man är det svårt att fotografera kvinnor. Männen vill gärna fotas. Kvinnorna tackar nej, fast inte alltid.


Det är utomhuskonserter som lockar hundratals besökare. Glitter och guld. Alltid har jag nog sett så mycket bling bling som just här.


Musiken på hög volym. Det regnar juicepaket, kex och småpengar som barnen plockar åt sig. Även vuxna får mat. Särskild utlänningar. Jag är den enda utlänning jag ser under hela dagen.


En rökande gorilla. Vem kom på iden? Det är inte allt som har lika mycket med Muhammeds födelsedag att göra, det är i alla fall säkert…
Kategorier:Blogg/Dagbok, Pakistan, UncategorizedEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d