Vykort från Rio de Janeiro – dag 3


Tiden går snabbt i Rio. Imorgon är sista dagen. Jag borde stannat en vecka. Två. Tre? Jag hinner inte med…

Idag hann jag med trädgårdarna. Inte alltid jag är på bild men ibland funkar det. Lage-trädgården efter tips från en resebloggarkollega. Inte dumt… Och där uppe på berget – där står Jesus som jag hälsade på första kvällen i stan.

Efterföljd av botaniska trädgården med sina palmer, orkideer och numera rigida fotoregler. Tur att jag reser med någon som kan språket och som kan argumentera för mig. Jag gillar annars inte att bli högljudd.Dagen fortsätter. Rio är stort. Über är billigt. Vad vore dagen utan kyrkobesök?


Sen lunch på fashionabel cafe… Jag gillar dessa gamla klassiker, även om nog klassikerna var bättre förr.


Promenad i city. Kontraster. Loppmarkad. Gamla tidningar och elektronik. En stor bil stannar. En tjej erbjuder sin kropp. Mer kyrkor. Mer konst.


Mitt namn på ett konstverk för fem pengar. Alltså 15 kronor. Konstnären behöver nog det så varför inte?


Mosaiktrappan. Eller kakeltrappan. Mer kakel än mosaik. Ett måste i Rio. I alla fall för mig.


Sen börjar tagen ta slut. En öl på ett hak. En drink. Sen mat. God natt!

Kategorier:BrasilienEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: