Min bästa bild, Malta


Vilken är den bästa bilden från Malta?

Är det bild nummer ett? (bilden ovanför är illustrationsbild och bild nr två)

1) Eftermiddag när solen gått ner och en äldre mann till höger i bilden sitter på en campingstol och fiskar. Tre katter sitter, ligger och smyger sig runt mannens stol. De är kanske hungriga, eller så vill de bara leka med de små fiskarna som mannen drar in. Till vänster i bilden, framåtlutad, står en asiatisk turist som fotograferat seansen.

malta-valletta-ba%cc%88sta-bild-1

Fiskare, katter och turist. Foto: Johnny Frisilä

Eller är det bild nummer två?

2) Gatorna i Maltas huvudstad Valletta är gärna raka. De går gärna i ett rutigt mönster som om det vore New York, så det är enkelt att hitta rätt. Dock är Valletta allt annat än the big apple. Parkeringsplatser finns det dåligt med i Valletta. Bilarna parkerar därför på utmärkta och icke-utmärkta parkeringsplatser och är kanske inte det vackraste inslaget i stadsbilden. Fast ibland kan det bli snyggt ändå. Det tycker i alla fall jag.

malta-valletta-ba%cc%88sta-bild-2

Gatuvy. Foto: Johnny Friskilä

Och till slut bild tre:

3) Trappor. Valletta är full av trappor. Och balkonger, i alla färger. Gärna klara färger. Rött och grönt. Kanske brunt och gult. De ska synas, vara en kontrast till den sandsten som husen i stan annars är byggda av.

malta-valletta-ba%cc%88sta-bild-3

Trappor och balkonger. Foto: Johnny Friskilä

Jag har så svårt att bestämma mig. Jag har valt min bästa bild från Mongoliet, Paris och Solovetskijöarna. Men vilken bild från Malta är vackrast?

Kategorier:MaltaEtiketter:, ,

8 kommentarer

  1. Jag kanske är sent ute i den här röstningen, men jag lägger min röst på no3. Underbar färgskala, bra komposition som leder till nyfikenhet.

  2. Både 2an och 3an tycker jag symboliserar Malta, personligen gillar jag 3an bäst för den är nära och personlig om man varit där, men ska du visa andra som ej varit där så är det helt klart 2an som visar en helhet. Backarna, parkeringarna 😊 de fina husen och de karaktäristiska balkongerna!

  3. nummer tre! Jag älskar färg!

  4. Tvåan, utan tvekan.

  5. Jag gillar både andra och tredje men skulle kanske rösta för andra bilden ändå, pga rätt cool!

  6. Tvåan! Gillar sådana bilder på gator! Man tänker på alla som bor där och kliver ut på den gatan varje dag! Alla burspråk!

  7. Bild nummer två, tycker jag. Även om jag älskar att se färgglada och unika balkonger, fönster och dörrar som nummer tre har, är det bild nummer två med den “oändliga” gatan som är bäst. Tycker jag.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: