Min bästa bild, Malta

Vilken är den bästa bilden från Malta?

Är det bild nummer ett? (bilden ovanför är illustrationsbild och bild nr två)

1) Eftermiddag när solen gått ner och en äldre mann till höger i bilden sitter på en campingstol och fiskar. Tre katter sitter, ligger och smyger sig runt mannens stol. De är kanske hungriga, eller så vill de bara leka med de små fiskarna som mannen drar in. Till vänster i bilden, framåtlutad, står en asiatisk turist som fotograferat seansen.

malta-valletta-ba%cc%88sta-bild-1
Fiskare, katter och turist. Foto: Johnny Frisilä

Eller är det bild nummer två?

2) Gatorna i Maltas huvudstad Valletta är gärna raka. De går gärna i ett rutigt mönster som om det vore New York, så det är enkelt att hitta rätt. Dock är Valletta allt annat än the big apple. Parkeringsplatser finns det dåligt med i Valletta. Bilarna parkerar därför på utmärkta och icke-utmärkta parkeringsplatser och är kanske inte det vackraste inslaget i stadsbilden. Fast ibland kan det bli snyggt ändå. Det tycker i alla fall jag.

malta-valletta-ba%cc%88sta-bild-2
Gatuvy. Foto: Johnny Friskilä

Och till slut bild tre:

3) Trappor. Valletta är full av trappor. Och balkonger, i alla färger. Gärna klara färger. Rött och grönt. Kanske brunt och gult. De ska synas, vara en kontrast till den sandsten som husen i stan annars är byggda av.

malta-valletta-ba%cc%88sta-bild-3
Trappor och balkonger. Foto: Johnny Friskilä

Jag har så svårt att bestämma mig. Jag har valt min bästa bild från Mongoliet, Paris och Solovetskijöarna. Men vilken bild från Malta är vackrast?

Taggad med: