Dagens utvalda bild


Inte en, utan två samovarer med kokande vatten på ett bord. Det är september i Sheki, en liten stad i nordvästra Azerbajdzjan och jag är här med en grupp resenärer. Färdledare för Världens Resors Kaukasusresa.

Vi ska snart sätta kursen mot öster. Huvudstaden Baku väntar, men först ska vi införskaffa lite proviant för dagen. Då är det den lokala marknaden som gäller. Lokal i ordets rätta betydelse. Här har jag aldrig sett en kylskåpsmagnet. Inte ens en importerad grönsak. Däremot mängder av hasselnötter, björnbär, plommon och vindruvor. Lerkrukor, fårhuvuden, kanderade nötter. Och sen dessa samavarer på parkeringsplatsen utanför. Fyllda med tevatten. Även teet, från Azerbajdzjan.

Och samovarerna? De står inte här för mig som turist, utan för gubben därborta som säljer vindruvor.

 

Kategorier:AzerbajdzjanEtiketter:, , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d