Vykort från Uruguay


Har åkt 20 mil för att gå på museum. Världens enda museum för köttbuljong.Åtminstone enligt min goda vän Martin. Museum över den industriella revolutionen heter det egentligen. Fast nja, realiteten blev en upplevelse av köttbuljong light. Lagom, mitt emellan, typ lokalt industrimuseum. Underhållande ändå. Fast 20 mil? Fray Bentos heter staden. Mitt i ingenstans, i västra Uruguay.


Utvald lammlever någon?


Nu säljs bara någon souvenirkonserv. Jag sparar heller de pengarna. Vi promenerar i stan.


Fina parker. Art deco. Gammal fransk och spansk inspiration. Folk är vänliga. Frågar var vi kommer ifrån. Skandinaver är ovanliga här.


Vi avslutar med lite läsk och öl på stranden. Nästan öde. En handfull människor. Lika många hundar. Rio Uruguay. Floden med samma namn som landet. Kanske blir det grillat kött och lite rött till kvällen.  Lammlevern skippar jag. 

Kategorier:UruguayEtiketter:,

1 kommentar

  1. Haha, det virker som det finnes et museum for det meste! I Torun i Polen har de pepperkakemuseum, men der var jeg dessverre ikke inne 😀

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d