Bryssel förblir en underbar stad


DSCF7546

Foto: Johnny Friskilä

Att säga hur fruktansvärda dagens attacker i Bryssel var, känns onödigt. Det borde vara självklart. Det som borde vara lika självklart är att inte böja sig för rädslorna som extremism och terror vill framkalla.

Bryssel, Belgiens huvudstad är en underbar stad – maten, loppmarknaderna, ölen och chokladen. Art nouveau och art deco-fasaderna, konsten, parkerna, människorna man möter i den arabiska eller ukrainska livsmedelsaffären, pizzerian. Bryssel kommer att förbi en underbar stad. Här kommer några bilder jag tog i staden jag besökte både i oktober 2015 och februari 2016. Bilder från Bryssel.

Kategorier:BelgienEtiketter:, , , , ,

4 kommentarer

  1. Fint inlägg! Och jag håller med om att man inte ska låta sig skrämmas alltför lätt, det vore bara en vinst för dessa sjuka terrorister.. Lättare sagt än gjort för de som befinner sig i Bryssel kanske, men man måste försöka och livet knallar nog på som vanligt även där efter ett tag! 🙂 Och det sista som man ska göra är att hata muslimer som grupp, för det är PRECIS det som IS vill att vi ska…

    • Tack för trevliga ord. Precis, inte ska man låta sig skrämmas, fast å andra sidan, det är ju lätt för mig att säga som inte är direkt drabbad. Men men. Nu är jag på Sri Lanka och njuter tiden här. Här finns moskeer, kyrkor, hinduistiska och buddhistiska tempel om varandra och det är rätt så fint.

  2. Det är ett bra sätt att bemöta det – att hylla det vackra.
    Fint inlägg.

    Vi gjorde ett litet extra avsnitt av Att resa-podden ikväll istället för att som planerat släppa vårt weekendavsnitt imorgon.
    http://attresapodden.se/bonus-att-resa-nar-varlden-skrammer/

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: