Xinjiang, Kina – när bilderna får tala


 

Vi ankom Ürümqi. Bara namnet låter spännande. Exotiskt. Sagolikt. Urumqi. Urumki. Bara uttalet, ljuden, tungan smakar på vokaler och konsonanter i uighurernas huvudstad, Urumqi.

Xinjiang, eller Sinkiang som det het på Sven Hedins tid – en autonom provins i Kina, det är hit vi har tagit oss, med tåg, helt från Sverige.

Jag har jobbat som färdledare, från Stockholm till Tallinn, Moskva, Ekaterinburg, Astana och Almaty, men på andra sidan, i Kina tar mitt uppdrag slut och Matilda, min kinesiskkunniga färdledarkollega tar över.

I väntan på avfärd fortsätter jag dock tillsammans med min grupp. 40 timmar i Xinjiang – det gamla Östturkestan, öken, Sidenvägen. Jag fotograferar. Urumqi är en modern stad. Han-kineser. Mångmiljon. Vidare till Turpan – nattmarknad. Uighurernas stad. Jag låter bilderna tala…

Kategorier:KinaEtiketter:, , ,

2 kommentarer

  1. Underbar bild på mannen med barnet i sele. Jag har alltid velat åka till Urumqi, blev nästan så när jag åkte till Kirgizistan 2004.

  2. Vilka fina gatsopare!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: