Taken i Tunis…


Det regnade i Tunis den dagen så våra vänner tog oss med på kafé. Men inte ska man dricka kaffe hela dagarna, trots att du får den både med socker och kardemumma. Det är ut på taken man ska. Taken i den gamla medinan, där du har utsikt över hela staten. Taken, där du kan studera varje kakelplatta och undra över hur just det där mönstret kom till. Eller taken, som ligger öppna för regnstormarna från norr, precis som de gjorde när jag tog den här bilden…

Kallt, vått, blåsigt. Försöker skydda min kamera med en halsduk och plastpåse. Det här var i februari i år. Plastpåsen och halsduken gjorde sitt jobb. Kameran funkar i alla fall fortfarande.

De kaklade taken i Tunis. Foto: Johnny Friskilä

De kaklade taken i Tunis. Foto: Johnny Friskilä

Kategorier:TunisienEtiketter:, , , , , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d